Po čtyřech domácích zápasech v řadě čekal na Sokolky po měsíci venkovní zápas. K zápasu 17. kola nejvyšší soutěže házenkářek cestovaly písecké házenkářky na hřiště pražské Slavie. Jihočešky, které před utkáním ztrácely na sešívané pět bodů v tabulce, chtěly svým soupeřkám vrátit podzimní porážku z Písku a přiblížit se jim na rozdíl tří bodů a vzdálit se Olomouci.

Po pět minutách utkání ale vedly domácí házenkářky, když svůj tým poslala do vedení 4:3 reprezentantka Julie Franková. Házenkářky ve žlutých dresech ale na konci první desetiminutovky třemi brankami v řadě otočily vývoj utkání a rázem z toho bylo vedení 6:4, na což reagoval domácí trenér oddechovým časem, ani po něm se ale slávistkám nepodařilo utkání zvrátit na svou stranu. Sokolky si do závěreční dvouminutovky první půle držely tří až čtyřbrankové vedení, ale závěr první části jim ne úplně vyšel podle přestav a do šaten tak oba týmy odcházely za jednobrankového vedení pro Písek.

Začátek druhé půle vyšel hostujícím hráčkám lépe než konec první, ve třicáté páté minutě zápasu zvyšovala Michaela Holanová na 20:16 z pohledu Písku. V 18. minutě druhého poločasu se Slavie zásluhou Adriany Míšové přiblížila na rozdíl dvou branek, na což tentokrát reagovala trenérka Hromádková oddechovým časem. Sokolky se po něm opět dostaly do vedení o čtyři branky, ale pět minut před koncem přišlo domácí snížení na rozdíl jediné branky 27:28. Dramatickou koncovku zápasu ale zvládly lépe písecké házenkářky, které nedovolily domácím vyrovnat, naopak přidaly čtyři další branky a na konci zápasu se tak mohly radovat z vítězství 32:29.

DHC SLAVIA PRAHA – SOKOL PÍSEK 29:32 (15:16) 

Nejvíce branek: Míšová 6, Holečková 5, Vostárková 5 – Korešová 12, Stellnerová 7, Indráková 5

Rozhodčí: Kateřina Fialová – Marta Sovová, Sedmimetrové hody: 7/4 – 4/4, Vyloučení: 4:1, Diváci: 150               

Foto: Petr Matašeje