MOL liga 2023/2024 - 21. kolo
Datum so, 16. bře. 2024 Beginn 18:00
DHK Baník Most
Most
-:- Sokol Písek
Písek

MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Napínavý zápas s nešťastným koncem odehrály v prvním kole Interligy házené žen písecké házenkářky na domácí palubovce proti družstvu Bemaco Prešov, když po infarktovém závěru podlehly 28:29.

Soupeřky před sezonou nezaznamenaly ve svých řadách žádnou citelnou ztrátu a naopak posílily o několik kvalitních hráček. Možná i proto sázkové kanceláře pasovaly Prešov do role jasného favorita, pro kterého měla být výhra snadnou záležitostí. Jak se však záhy ukázalo, Písek pro letošní rok nebude žádným otloukánkem z minulých let.

 

Skóre utkání otevřela domácí Veronika Benešová, která vstřelila zároveň i první branku celé letošní interligové soutěže. Pak už o sobě začaly dávat vědět nové posily píseckého celku. Vendula Šelaisová, která přišla do Písku z Plzně, se prosadila z křídla, slávistka Eliška Jačková výborně dirigovala hru domácích a střílela branky ze střední spojky. Nejvíce však byla vidět Kristýna Neubergová, rovněž slávistka a nová brankářka Písku, která přesnými zákroky přispěla k famóznímu vstupu domácích do utkání a vedení 6:0 v 12. minutě první půle. Teprve až Marina Libiedieva, pro změnu nová posila prešovského celku, která přišla z ukrajinského Užhorodu, nalezla v 15. minutě utkání recept na gólmanku Neubergovou. O něco méně úspěšnější byla naopak Tatiana Šutranová, loňská čtvrtá nejlepší střelkyně interligy, která se nedokázala prosadit dokonce ani ze sedmimetrového hodu a v celém zápase nevstřelila ani jednu branku! Nahradila jí jiná slovenská reprezentantka Sofia Demajová, která před touto sezonou posílila družstvo Prešova ze Šaly, a i díky jejím brankám se podařilo soupeřkám otočit skóre ve 24. minutě prvního poločasu na 7:8. Potom o sobě začala dávat vědět navrátilkyně do píseckého dresu Michaela Součková, která dvěma brankami napomohla domácím korigovat výsledek na poločasových 10:10.

Po změně stran se nejprve dvoubrankového vedení ujely soupeřky, pak ale již palubovka patřila domácím hráčkám. Nejprve Nicola Palasová a v zápase přesně střílející Michaela Boorová otočily skóre. Následně další nová akvizice v domácím dresu Kristýna Kubišová ve 46. minutě zvyšovala již na tříbrankové vedení 21:18. Za soupeřky v této fázi utkání byla nejúspěšnější Daniela Harčarufková, která zaznamenala sérii 3 branek. Ještě 7 min. před koncem utkání po brance Elišky Jačkové vedly domácí házenkářky o 4 branky 25:21.

Následoval závěr, který si nemůže vysloužit jiné označení než „infarktový“. Nejprve snižovala Katarina Pavúková a následně Martina Bačíková, která posílila prešovanky z MTK Budapešť. Ještě když minutu a půl před koncem Nicola Palasová ze sedmimetrového hodu dávala na 28:26, většina diváků v obloukové hale věřila ve šťastný konec dramatu. Bohužel. Třicet vteřin před koncem utkání vystřelila Michaela Boorová z křídla na branku a její střela skončila smolně na břevně a tyčce. Z následného útoku Marina Libiedieva vyrovnala na 28:28. Písecké házenkářky se nechtěly s bodem po krásném výkonu spokojit a rychle se hnaly do nového útoku, který se ale nepodařilo proměnit a naopak na druhé straně 3 vteřiny před koncem zařídila krutou porážku 28:29 Rebeka Čirčová. Oba dva body tedy odputovaly na Slovensko.

Přesto se Písecké házenkářky nemusí za svůj výkon stydět. V utkání po většinu času tahaly za delší konec a v porovnání s předchozími ročníky, kdy v podobných utkáních vysoko prohrávaly, tentokrát ukázaly, že se letos do Písku nebude jezdit pro snadné body. Zároveň utkání bylo tou nejlepší pozvánkou na další domácí utkání, které se odehraje v sobotu 17. září od 15 hod., kdy se dá očekávat další dramatická bitva proti družstvu Zlína, tentokrát doufejme již se šťastnějším koncem pro domácí. V mezičase si písecká děvčata ještě odjedou odehrát utkání na pražskou Slavii. Věříme, že si další utkání Píseckých hráček nenecháte ujít a že je v dalších bojích i hlasitě podpoříte!

Sokol Písek – Bemaco ŠŠK Prešov 28:29 (10:10)

Nejvíce branek: Součková 8, Boorová 6/1, Jačková 5 – Libiedieva 7, Bačíková 5, Čirčová 5. Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmimetrové hody: 5/4 – 2/1. Vyloučení: 3:4. Diváci: 150

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 20 33
3 DHK Baník Most 20 31
4 Házená Kynžvart 19 27
5 DHC Slavia Praha 20 24
6 Sokol Písek 20 23
7 DHK Zora Olomouc 20 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 20 17
9 DHC Plzeň 20 13
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 20 4
12 HK Hodonín 20 4