Souboj druhého a třetího českého týmu MOL ligy žen byl v plánu na sobotní odpoledne v písecké Obloukovce. Domácí házenkářky povzbuzené porážkou Mostu a jarní neporazitelností přivítaly pražskou Slavii, která naopak na jaře ještě nebodovala a v posledním zápase nestačila doma na Zlín.

Utkání, které slibovalo vyrovnanou partii byla se vší úctou k sešívaným jasnou záležitostí domácího týmu. Skóre utkání otevřela domácí Jana Chlupová, po ní ještě vyrovnala hostující Vostárková, ale od druhé písecké branky Aleny Stellnerové bylo utkání v režii Sokolek, které pomalu navyšovaly své vedení. V polovině první půle vedl Písek o čtyři branky 10:6 o dalších pět minut později 13:7 a poločas skončil šestibrankovým vedením domácího týmu 17:11.

Druhý poločas žádné drama nepřinesl. Jihočešky podpořené v bráně výborně chytající Bezpalcovou (úspěšnost v utkání 55%), stále zvyšovaly svůj náskok, který byl v polovině druhé půle třináctibrankový, 27:14!. Závěr utkání si tak mohly na hřišti užít hráčky ze střídačky, do brány se dostala i Lucie Preslová (úspěšnost 46%), které v závěru utkání několika výbornými zákroky potrhla formu a vítězství píseckých házenkářek, které nakonec Slavii Praha porazily rozdílem dvanácti branek 33:21 a svému rivalovi tak i s úroky vrátily zářijovou, desetibrankovou porážku 23:33 z Edenu. Sokolky tak vyšplhaly na druhé místo mezi českými týmy a na páté místo celkové MOL ligy. Další utkání čeká svěřenkyně trenéra Pavlovského na půdě Kynžvartu v neděli 5.února.

SOKOL PÍSEK – DHC SLAVIA PRAHA 33:21 (17:11)

Nejvíce branek: Stellnerová 11, E. Svobodová 7, M. Svobodová 4, Velková 4 – Franková 5, Vostárková 3, Holeňáková 3, Míšová 3, Vavroušková 3, Rozhodčí: Přemysl Fukala – Radek Mohyla, Sedmimetrové hody: 3/2 – 3/1, Vyloučení: 4:3, Diváci: 243

Foto: Václav Kozma /jcted.cz