Poslední venkovní utkání základní části zavedlo Sokolky na sever Čech do Mostu. Domácí hráčky, čerstvé držitelky Českého poháru byly před utkáním na třetím místě MOL ligy a na prvním místě mezi českými týmy. Písku se proti Baníku poslední dobou daří, když vyhrál poslední dvě vzájemná utkání. Písecké házenkářky potřebovali v Mostě vybojovat alespoň bod k jistotě play-off, nebo doufat v zaváhání Olomouce proti Dunajské Stredě.

Začátek utkání vyšel lépe domácímu týmu, který po pěti minutách vedl 4:1, Sokolky ale zvládly domácí úprk zpomalit a brzo bylo sníženo na rozdíl jediné branky. Na dostřel jedné až dvou branek se hostující hráčky držely do poloviny prvního poločasu, kdy domácí odskočily už na tři branky 9:6. Tříbrankový náskok si Baník držel po zbytek první půle a za stejného brankového rozdílu odcházely oba týmy i do šaten.

Nástup do druhé části hry byl jednoznačně lepší na straně Jihočešek. Třemi brankami v řadě se domácím dostaly v osmé minutě na dostřel jediné branky 16:15. Domácí tým ale zabral a po deseti minutách druhé půle opět vedl o tři branky a v polovině poločasu už měl náskok čtyř branek 21:17 a už to vypadalo, že Sokolky budou muset doufat ve ztrátu Olomouce. Do závěrečné desetiminutovky nastupoval Baník s vedením 26:22, ale o vybudovaný náskok během dvou minut přišel. Písek opět třemi brankami snížil na rozdíl jediné branky 26:25 a rozdíl jediné branky držel až do poloviny dvacáté osmé minuty kdy vyrovnala na 30:30 Anna Kocová a Sokolky tak měly potřebný bod k jistotě play-off. Dvě minuty před koncem vrátila vedení domácímu týmu Eszter Ogonovzsky 31:30, ale půlminuty před koncem zápasu srovnala Iveta Korešové. Písecké hráčky mohly dokonce utkání dotáhnout do vítězného konce, když po domácí ztrátě v útoku zakončovala několik sekund před koncem dalekonosnou ranou Iveta Korešová, ale její branka s klaksonem už nebyla uznána, ale i přes to měly písecké házenkářky na konci důvod k radosti, protože si po roce opět zahrají o medaile.

DHK Baník Most – Sokol Písek 31:31 (15:12)

Nejvíce branek: Kuxová 6, Ogonovszky 5, Zachová 5 – Korešová 8, Indráková 4, Malcová 4

Rozhodčí: Vojtěch Beňuš – Jakub Uhlíř, Sedmimetrové hody: 7/5 – 2/2, Vyloučení: 3:3, Diváci: 482

Foto: Petr Maťašeje