K předposlednímu utkání základní části MOL ligy házené žen, zajížděly písecké házenkářky na palubovku posledního Hodonína. Domácí tým, který bojuje s Porubou o předposlední místo v tabulce a vyhnutí se tak záludné baráži o nejvyšší soutěž v posledním kole zvítězil na palubovce Zlína o jedinou branku 25:24. To písecké hráčky řeší opačné starosti, a to je postup mezi nejlepší čtyřku do play-off.

Začátek utkání zvládly lépe domácí házenkářky, které vedly zhruba prvních osm minut zápasu. Poprvé se Sokolky dostaly do vedení 7:6 díky dvěma brankám Aleny Stellnerové v deváté minutě, domácí hráčky ale rychle vyrovnaly a v jedenácté minutě opět vedly 8:7. V polovině prvního poločasu se píseckým házenkářkám podařilo poprvé odskočit na rozdíl dvou branek, ale Hodonínu se podařilo po třech minutách opět srovnat na 12:12. Sedm minut před koncem první části už vedly Sokolky o tři branky 16:13, ale i díky přesilové hře se bojující domácí hráčky opět dostaly na dostřel jediné branky 15:16. Závěr prvního poločasu ale lépe zvládly Jihočešky, které v posledních třech minutách první části hry vstřelily tři branky, zatímco domácí už se neprosadily a tak Písek vedl po třiceti minutách hry 19:15.

Na začátku druhého poločasu se Sokolkám podařilo Hodonínu odskočit na rozdíl šesti branek, když v sedmé minuté druhé půle vedly 24:18, ve dvanácté minutě už to bylo o sedm branek 27:20. Sedmibrankový rozdíl svítil na světelné tabuli i v polovině druhého poločasu, když Písek vedl 30:23. Pět minut před koncem zápasu se domácím podařilo snížit na rozdíl pěti branek, ale písecké házenkářky už drama v závěru nepřipustily a po brankách Noskové, Báry Velkové a Korešové vedly dvě minuty před koncem zápasu o osm branek 38:30. Konečné skóre se zastavilo těsně pod hranicí čtyřiceti branek a písecké házenkářky tak získaly další dva důležité a povinné dva body v boji o play-off.

Neuvěřitelnou metu 200 vstřelených branek v sezóně překonala v sobotním utkání Iveta Korešová, která si připsala na své konto dalších jedenáct branek a aktuálně má na svém kontě 208 branek, druhá Veronika Fenclová z Plzně ztrácí na píseckou kapitánku 63 přesných zásahů.

Písecké házenkářky se po zápase v Hodoníně nachází na čtvrtém místě mezi českými kluby, bod za třetí Slávií a šest bodů před pátou Olomoucí. A právě Olomouc přivítají svěřenkyně trenérky Hromádkové po reprezentační pauze v Obloukové hale. Utkání, ve kterém Sokolkám stačí jediný bod k postupu do play-off začíná v sobotu 9.března v 15:00

HK HODONÍN – SOKOL PÍSEK 32:39 (15:19)

Nejvíce branek: Štipčáková 9, Drexlerová 6, Víchová 6 – Korešová 11, Kocová 7, Malcová 4

Rozhodčí: Petr Kremláček – Filip Procházka, Sedmimetrové hody: 5/5 – 5/5, Vyloučení: 4:3, Diváci: 158

Foto: Petr Maťašeje