Víkend po měření sil mezi dorosteneckými týmy, přišla na řadu konfrontace mezi Pískem a Porubou i na nejvyšším levelu. K Otavě zavítal interligovým tým žen Sokola Poruba. Poruba před zápasem měla na kontě pouze dva body za výhru v prvním kole ve Stupavě, ale za sebou i řadu vyrovnaných výsledků a zápasů i přesto byly favoritkami domácí házenkářky. Do zápasu lépe vstoupily právě domácí hráčky, které po pěti minutách vedly 5:2, tím jako by se písecké hráčky ukolébaly a dovolily hostím snížit na rozdíl jedné branky a na dostřel jedné trefy se držely svěřenkyně trenéra Hudečka v průběhu celé první půle, ještě minutu před koncem první části hry bylo skóre 13:12 pro domácí. Poločasový výsledek ale určila Alena Stellnerová, která navyšovala na 14:12.

Prvních pět minut druhé půle bylo vyrovnaných stejně jako první poločas, házenkářky Poruby se zuby nehty držely domácích hráček a až do konce dvanácté minuty druhé půle jim nedovolily odskočit na více než dvě branky. Rozhodující náskok si domácí hráčky dokázaly vytvořit mezi dvanáctkou a dvacátou minutou, kdy paradoxně čelily sedmimetrovému hodu a vyloučením Korešové a Svobodové, ale ani jednu výhodu nedokázal soupeř trestuhodně využít a v tomto časovém úseku se neprosadil ani jednou, naopak domácí hráčky skórovaly pětkrát a deset minut před koncem rozhodly o svém vítězství, kdy až do konce zápasu v klidu udržely sedmibrankový náskok a mohly slavit vítězství 29:22. Ženy tak navázaly na své mladší předchůdkyně, které si o týden dříve se stejným soupeřem také poradily.

Sokol Písek - DHC Sokol Poruba 29:22 (14:12)

Sestava a branky Písku: Bezpalcová, Kržová, Preslová - B. Velková 2, Kordíková, Plojharová, Hanzelínová, Korešová 10, E. Svobodová 5, Bicanová 1, M. Svobodová 4, Stellnerová 6, Chlupová 1

Rozhodčí: Hájek, Kozler Tomáš. Diváků: 225

Foto: Václav Kozma / jcted.cz