Především se jednalo o přípravu a bohužel je fakt, že v kompletní sestavě jsme se poprvé sešli až právě v Olomouci. Hlavním cílem turnaje bylo vidět všechny hráčky ve hře proti kvalitním soupeřům. To platilo zejména u těch, co jsou ještě dorosteneckého věku. Druhý cíl byl, co nejvíce se sehrát v novém systému, který se učíme, a to jak v útoku, tak v obraně.

První zápas jsme odehráli proti domácím. Bylo vidět, že si na sebe teprve zvykáme, a tak jsme tahali za kratší konec. Navíc jsme k tomu přidali pasáž mezi 20. až 30. minutou, kdy jsme neproměnili ani jednu střelu, a to včetně několika jasných příležitostí. Druhý poločas byl přece jen o něco lepší, ale i tak jsme si odnesli poměrně jednoznačnou porážku.

V druhém utkání proti Šaľe jsme v první půli předvedli náš nejlepší poločas na turnaji. Vyhráli jsme ho 20:14 a nebýt několika hloupých chyb mohl být výsledek ještě výraznější. V druhém poločase jsme prostřídali a mladým hráčkám se nepovedlo navázat na výkon z první půle. I přesto jsme zejména díky výbornému výkonu gólmanek dokázali v tomto zápase o jednu branku zvítězit.

Třetí zápas nás čekal nejtěžší soupeř a vítěz turnaje Dunajská Streda. V tomto utkání jsme si nedokázali poradit se soupeřovou obranou a ani s jejich přechodem do útoku. Výsledkem byla vysoká porážka, která je pro nás varováním a doufáme, že pro některé hráčky impulzem k další práci.

Cíle turnaje se sice víceméně povedlo splnit a s tím panuje spokojenost. Bohužel se ukázalo, že v některých činnostech je zejména u mladých hráček ještě před námi spousta práce. To se pak promítlo do samotné hry, která v některých pasážích nesplňovala to, čím se chceme na hřišti prezentovat. Do začátku sezóny nás čeká ještě spousta práce ať jsme na první zápasy s finalisty loňského ročníku co nejlépe připraveni.

Na závěr je nutno dodat, že nejlepší střelkyní turnaje se stala naše Eva Svobodová.

Autor: Jan Pavlovský-Fiala

 

Výsledky všech utkání:

DHK ZORA Olomouc – Sokol Písek 32:23 (16: 8)

HK Slovan Duslo Šaľa – DAC Dunajská Str. 25:28 (13:14)

DAC Dunajská Str. – DHK ZORA Olomouc 24:19 (11:10)

Sokol Písek – HK Slovan Duslo Šaľa 26:25 (20:14)

Sokol Písek – DAC Dunajská Str. 15:36 (10:19)

DHK ZORA Olomouc – HK Slovan Duslo Šaľa 27:26 (12:12)

 

Konečné pořadí družstev:

HC DAC Dunajská Streda / 6 b. / 88:59

DHK Zora Olomouc / 4 b. / 84:68

Sokol Písek / 2 b. / 64:93

Duslo Šaľa / 0 b. / 76:81

 

Ocenění jednotlivců:

Nejlepší hráčka turnaje – Nikola JANSOVÁ (Olomouc) – CENA JANA GOGOLA

Nejlepší brankařka turnaje – Noemi MAGERA (Dunajská Streda) – CENA EVY DOSTÁLOVÉ

Nejlepší střelkyně turnaje – Eva SVOBODOVÁ (Písek) – CENA PRIMÁTORA MĚSTA OLOMOUCE