Vzhledem k podzimnímu výsledku vzájemného zápasu na podzim ve Zlíně, kdy písecké házenkářky zvítězily o jedinou branku, se čekal vyrovnaný zápas i v Obloukové hale. První poločas všem předpokladům nasvědčoval, Zlín sice po většinu poločasu vedl, ale domácí hráčky se vždy dokázaly dotáhnout a skóre srovnat. Komplikace pro domácí nastaly až v momentě, kdy se do hostující brány postavila brankářka Vařechová, která v prvním okamžicích na palubovce předvedla několik výborných zákroků, a i díky ní mohli jít hostující hráčky do šatny s dvoubrankovým náskokem. Hned na začátku druhé půle měly domácí dvě šance k vyrovnání skóre, bohužel ani jednu nevyužily, naopak Zlín svojí šanci k odskočení využil a utrhl se domácím na pět branek. Po zbytek poločasu to bylo z domácí strany dotahování zlínského vedení, ale domácí šance buď končily mimo bránu, nebo v rukou již zmíněné hostující brankářky. Na dostřel jediné branky se Sokolky dostaly až minutu před koncem, ale plány na srovnání zhatila špatná přihrávka do rychlé útoku, ze které vyplynul poslední, rozhodující gól Zlína. Domácí už v závěrečných sekundách jen snížily na rozdíl jediné branky.

Sokol Písek – Handball PSG Zlín 22:23 (12:14)

Nejvíce branek: Kvášová 10/2, Svobodová 4, Benešová 3 – Kolářová a Kříčková po 6, Ševčíková 3/2. Rozhodčí: Kavulič, Pavlát. Sedmimetrové hody: 4/2 – 3/2. Vyloučení: 1 - 6. Diváků: 214.

Hana Kolářová, trenérka Zlína: Jsme strašně rádi za dva body, kdy jsme předvedli vynikající kolektivní výkon, což nás jako realizační tým hrozně těší, že se branky rozložily mezi více hráček. Dnes nás zdobila obrana, myslím že tam jsme položili základ a dneska musím vyzdvihnout výkon Andrey Vařechové, která si vedla výborně. Pokud můžeme na tomhle naši hru postavit, tak můžeme vždycky pomýšlet na dobrý výsledek a tady se nám to zúročilo. Opravdu jsme rádi za dva body, protože letos se v Písku moc nevyhrává a jsme rádi, že jsme odskočili Hodonínu a že se nikdo nezranil.

Kateřina Keclíková, trenérka Písku: Musím souhlasit a pogratulovat hostující trenérce. Zlín si to dneska vybojoval, víc chtěl vyhrát a nám to chybělo, dostali jsme se do zápasu až pět minut před koncem, kdy jsme zjistili, že by to šlo a začali jsme bojovat, takže jsem zklamaná z nasazení, nedali jsme spoustu trháků, vyložených šancí, na druhé straně jsme měli několik dobrých zákroků od gólmanky, ale vzhledem k tomu, že hrajeme o play-off, tak mi tam chyběla tuha zvítězit.