Házenkářky Písku vstoupily do nového ročníku nejvyšší soutěže vysokou prohrou ve Veselí nad Moravou, kterou chtěly odčinit v sobotu 15. září v domácí obloukovce, kam přijely Bánovce. Jihočešky měly zápas ve své moci, vyhrály o devět branek a splnily roli favoritek.

Slovenská část MOL ligy čítá pouze čtyři celky a všechny mají jistou účast v play-off. Právě Bánovce tak berou základní část jako tréninkovou, začleňují do týmu dorostenky a budují tým pro budoucí roky. Nijak to však nesnižuje výhru domácích. I bez nejlepší hráčky Klaudie Michnové soupeřky bojovaly ze všech sil.

Házenkářky zpoza východní hranice naší republiky dokonce vstřelily první branku, ale bylo to naposledy, kdy si radost z vedení mohly užívat – od 5. minuty už byly na koni jenom Sokolky. O úvodní vytváření píseckého náskoku se postaraly Michaela Pešková s Kateřinou Talafousovou, s přibývajícími minutami však začaly přibývat čárky také v kolonce u jména Alena Šetelíková.

Rozdíl mezi oběma celky v první půli kolísal mezi hodnotami čtyři a pět, aby se zastavil na šesti. Nesnižoval se ani po přestávce a svěřenkyně trenéra Vladislava Jordáka si tak bez větších nervů došly pro premiérovou výhru.

Sokol Písek – Bánovský HK Gabor Bánovce n./B. 35:26 (17:11)

Branky a sestava Písku: Neubergová, Kržová, Preslová – Šetelíková 10, Talafousová 7, Novotná 5, Kubišová 5, Hauserová 4/2, Pešková 2, Palasová 1/1, Merglová 1, Michková, Velková, Součková, Eresken, Benešová.

Asistent trenéra píseckého družstva Jan Slavík po utkání řekl: „Jsme samozřejmě spokojení, protože po minulém zápase jsme se potřebovali chytnout zejména psychicky, což se nám povedlo. Hráčky musím pochválit za zodpovědný přístup k zápasu, všechny předvedly dobrý výkon. Jsou to pro nás obrovsky důležité body, protože bude rozhodovat každý zápas. Dali jsme příležitost všem hráčkám na soupisce. Ty mladé potřebují získávat zkušenosti a nové postupně začleňujeme.“

Fotogalerie na Facebooku: Písek – Bánovce

Text: Petr Brůha