Písecké házenkářky přivítaly na své palubovce aktuálně druhý tým MOL Ligy, Iuventu Michalovce. Po dvou nevydařených zápase v Šaľe a ve Veselí nad Moravou je čekal třetí, velmi kvalitní soupeř. Hostující hráčky svou kvalitu potvrzovaly od samého začátku utkání. Z velmi dobré a pevné obrany přecházely do rychlých protiútoků, ze kterých postupně navyšovaly skóre po celou dobu utkání. Domácí hráčky trápilo velké množství technických chyb, což ve výsledku vyústilo ve 22 branek Iuventy z trháku a jednoznačného vítězství a zisku dvou bodů pro Michalovce.

Sokol Písek  - Iuventa Michalovce 20:41 (10:19)                           

Nejvíce branek: Königová 5, Boorová, Michaková a Novotná po 3 – Kot 8, Holešová a Fiľková-Trehubová po 6. Rozhodčí: Špunar, Šlezingr. Sedmimetrové hody: 2/2 – 3/2. Vyloučení: 3:3. Diváci: 286.

Vladislav Jordák, trenér Písku: Na můj vkus máme ve hře strašně moc nevynucených chyb a zbytečných, ale po tomhle zápase srovnáváme pro nás nesrovnatelný, Michalovce jsou nejlepší družstvo a ta kvalita tam musí být vidět a je tam vidět celý zápas a dneska jasně dominovaly. My tam teď musíme zapojit mladé hráčky a dorostenky, protože se pořád trápíme s marodkou. Michalovce nás dneska přehrály a já jim musím pogratulovat.

František Urban, trenér Michalovců: Myslím si, že jsme tento zápas zvládli jak výsledkově, tak herně. Děvčata k zápasu přistoupila velmi zodpovědně a zejména z dobré obranu jsme přecházeli do rychlých protiútoku, díky kterým skóre narůstalo po celou dobu zápasu. Samozřejmě že jsme se některým nepřesnostem nevyhnuli, hlavně v druhém poločase, ale většinou to byly chyby z rychlosti, které mi tolik nevadí. Soupeř hrál druhý poločas sympaticky, nekoukal na výsledek a my jsme to od Písku čekali, že budou hrát bez ohledu na výsledek. Jsem rád, že jsme si zaběhali, takže z tohohle pohledu to pro nás byl dobrý zápas. Soupeř se snažil hrát rychlou házenou směrem do útoku, podobně jako Trenčín a v tomhle jsou mi obě družstva sympatická.