Po zimní přestávce začínají o víkendu zápasové povinnosti i píseckým házenkářkám. Do akce nastoupí ženy, které v sobotu zajíždějí do Plzně, kde se o důležité body utkají s místním DHC, které na úvod letošního ročníku v písecké hale porazily rozdílem deseti branek 32:22. „Utkání v Plzni jsou vždycky těžká, domácí naplno využívají výhodu domácí prostředí, které je v Plzni vždycky velmi nepříjemné, ale určitě chceme vyhrát, protože každý bod je v boji o play-off strašně důležitý,“ říká k úvodnímu utkání písecká kapitánka a opora Alena Stellnerová.

 

Sokolky jsou po polovině sezóny na čtvrtém místě mezi českými týmy, které jim zajišťuje účast v nejlepší čtyřce, ale na jaře je v plánu ještě dvanáct zápasů včetně dohrávky s Dunajskou Stredou, kterou házenkářky od Otavy odehrají třetí únorový víkend na půdě slovenského týmu. Bodů je tedy ve hře hodně a soutěž bude ještě hodně zamotaná. První domácí utkání jarní části čeká písecká hráčky až na konci měsíce, kdy 28.ledna přivítají pražskou Slavii.

O druhém lednovém víkendu vstoupí do jarní části soutěže i žákovské týmy Sokola Písek. V rámci Žákovské ligy starších žaček odehrají písecké týmy „A“ a „B“ druhé kolo nejvyšší žákovské soutěže na domácí palubovce. V sobotu tak do Písku zavítají týmy HK Slavia VŠ Plzeň, SKH Velká nad Veličkou a Sokol Vršovice. Po prvním kole a čtyřech zápasech je starší tým „A“ na čtvrtém místě a „B“ tým složený z mladších ročníků na sedmém místě z celkem pětadvaceti týmů z celé České republiky. Druhé kolo Žákovské ligy začíná v písecké Obloukovce v sobotu 14.ledna v 8:30.

První utkání soutěží dorostenek a druhé ligy žen startují až v průběhu února.