Poslední zápas o dva interligové body odehrály písecké házenkářky v sobotu 10. prosince v Luhačovicích proti Zlínu. Domácí házenkářky musely využít azylu jiné haly z důvodu konání kulturní akce v domácí hale.

Utkání, které se hrálo již od půl třetí odpoledne bylo od začátku velmi vyrovnané, do vedení se ale jako první dostaly zlínské házenkářky, které až do dvanácté minuty vedly o dvě branky. Zlomit vedení na píseckou stranu se povedlo až v polovině první půle Majdě Svobodové, jenže o pět minut později si domácí hráčky vzaly jednobrankové vedení zpět. Do konce poločasu ale bylo vše opět jinak, nejzkušenější hráčky na place, Korešová se Stellnerovou, pět minut před koncem opět vrátily svému týmu vedení. Tři minuty před konce první půle byla tvrdě faulovaná Iveta Korešová a první poločas pro ni předčasně skončil, za což si domácí Monika Kříčková vysloužila přímou červenou kartu a dvě minuty. Nabídnutou výhodu ale svěřenkyně trenéra Pavlovského přetavily jen v jedinou branku. Poločas tak skončil nejtěsnějším vedením 17:16 píseckého týmu.

Do druhé půle nastoupily lépe domácí házenkářky, které hned v první minutě dostaly opět do vedení. Další zvrat ve skóre na píseckou stranu přišel v páté minutě, kdy dvěma brankami strhla vedení na píseckou stranu Iveta Korešová, k ní se přidala i Eva Svobodová a Alena Stellnerová a v desáté minutě druhé půle vedl Písek o čtyři branky. Na vývoj skóre už domácí nezvládly zareagovat, nestačilo jim k tomu ani osm poločasových branek sedmnáctiletého talentu zlínské házené Veroniky Gabrhlové. Deset minut před koncem Písek vedl už o sedm branek a vedení už z rukou nepustil, a nakonec porazil Zlín rozdílem devíti branek 38:29.

Handball Club Zlín - Sokol Písek 28:39 (16:17)

Nejvíce branek: Gabrhelová 9, Daňková 5, Ševčíková 4 – Stellnerová 13, Korešová 10, E. Svobodová 8, Rozhodčí: Petr Kichner – Michal Vacula, Sedmimetrové hody: 4/3 – 2/1, Vyloučení: 1:2, ČK: Kříčková (ZLN), Diváci: 35