Po čtvrté v této soutěžní sezóně se proti sobě postavili Písek a Slavie. Dvakrát se z vítězství radovaly hráčky z Prahy, jednou v rámci evropského poháru naše děvčata, ani v jednom utkání ale ani jeden z celků nedominoval, a tak se u Otavy čekal zajímavý boj o dva důležité body v boji o play-off. Lépe do utkání vstoupily naše házenkářky, po deseti minutách vedly 4:1. První poločas byl velmi chudý na góly, k čemuž přispěly i obě brankářky, písecká Eva Bezpalcová měla úspěšnost 62% a i díky tomu šly Sokolky do šatny s jednobrankovým vedením 8:7.

Vyrovnaný boj pokračoval i ve druhém poločase a po deseti minutách druhé šly poprvé do vedení hostující házenkářky, ze kterého se radovaly necelých pět minut, ještě sedm minut před koncem se podařilo hostující Míšové vyrovnat skóre utkání, na což odpověděli písecká děvčata třemi brankami do sešívané sítě a tím tři minuty před koncem rozhodla o výsledku utkání.

Sokol Písek – Slavia Praha 23:20 (8:7)

Branky: T. Pokorná 8/1, E. Svobodová 3, Stellnerová 3, Chlupová 3, Pešková 3, Kubišová 2, Součková 1 – J. Franková 6, Weisenbilderová 5, Vostárková 3, Míšová 2, M. Svobodová 2, Novotná 1, Motejlová 1. Sedmimetrové hody: 1/1 – 2/0. Vyloučení: 1:3. ŽK: 0:1.  Rozhodčí: Veselý, Zelenka. 

Foto: Václav Kozma / jcted.cz