Písecké házenkářky přivítaly v Obloukové hale hráčky Zlína a po posledním prohraném domácím zápase proti Plzni potřebovaly bodovat, kvůli bodům do play-out. Svěřenkyním trenéra Jordáka vyšel vstup do utkání a po deseti minutách vedly devítibrankovým rozdílem. Domácím vycházela hlavně souhra po ose Kvášová – Šetelíková, nacož zareagoval hostující trenér osobní obranou na bývalou oporu Slávie a hra se rázem vyrovanala. Do poločasu se hrála vyrovaná házená, kde oba týmy přelévaly vedení ze strany na stranu. Po změně stran se vedení ujaly hostující házenkářky, které se snadno prosazovaly přes domácí obranu a pomalu zvyšovaly své vedení. Domácí hráčky mohly zápas v poslední desetiminutovce ještě zdramatizovat, ale nepřesnou střelbou a nevyužitím přesilové hry pomohly hostujícím hráčkám dovéct utkání do vítězného konce.

Sokol Písek – HC Zlín 27:33 (16:15)

Nejvíce branek: Šetelíková 8, Hauserová 5/1, Eresken, Pešková po 3 – Kolářová 7, Kříčková 6, Hradilová 6/3. Rozhodčí: Baader, Novotný. Sedmimetrové hody: 4/2 – 3/2. Vyloučení: 2:7. Diváků 222.

Martin Spuchlák, trenér Zlína: Pro nás utkání dopadlo dobře, my jsme do Písku přijeli s vizí získat nějaké body. Body potřebujeme my a potřebuje je i Písek, ale na začátku to s námi vypadalo zle, ale pak jsme se rozhodli hrát osobní obranu na Kvášovou a tím jsme dokázaly zápas otočit. Musím naším děvčatům pogratulovat, jak se v průběhu utkání zvedly a jsem rád, že jsme konečně vypadali jako jedno družstvo.

Vladislav Jordák, trenér Písku: Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale měli jsme ho zvládnout ještě lépe, ten rozdíl mohl být větší. My jsme čekali, že hosté začnou hrát osobní obranu na Kvášovou, bohužel za ten týden jsme se na tu variantu nestihli dostatečně připravit. Holky chtěly, bojovaly, ale ta osobní obrana pro nás byla v útoku složitá, zkoušeli jsme se s tím vypořádat nějakými akcemi, které jsme si na rychlo domluvili, ale taková věc zafunguje dvakrát-třikrát, ale rozhodně ne celý zápas. Ve druhém poločase nám vůbec nefungovala obrana, když nedáme vyložené šance, musíme zapracovat v obraně a to se zejména v druhém poločase nedělo.