Písecké házenkářky doma přivítaly sousedky z tabulky, házenkářky Hodonína. Do utkání vstoupily lépe hráčky z jihu Moravy, které rychle vedly 3:0 a tříbrankové vedení si držely prvních deset minut. Domácím hráčkám se podařilo vyrovnat a vytvořit si pětibrankový náskok v polovině první půle a celou první část zápasu vyhrály rozdílem čtyř branek 16:12. Ve druhém poločase domácí házenkářky pomalu navyšovaly svůj náskok, až na rozdíl sedmi branek ve dvacáté minutě. Poslední desetiminutovky ale svěřenkyně trenéra Jordáka vůbec nezvládly a místo dotáhnutí zápasu do jasného vítězství, se o dva body musely strachovat až do poslední chvíle. Hostují hráčky, podpořené dobře chytající Nejezchlebovou, zvládly za pět minut smazat písecký sedmibrankový náskok a srovnat stav utkání. V posledních dvou minutách byly ale šťastnější domácí hráčky, které svým soupeřkám odskočily na dvě branky a zvládly ubránit tak cenné vítězství a dva body do tabulky.

Sokol Písek – HK Hodonín 30:29 (16:12)

Nejvíce branek: Palasová 10/3, Šelaisová 6, Königová 4 - Patrnčiaková 11/1, Višňovská 5, Poláchová 4. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/2. Vyloučení: 4:2. Diváci: 148.

René Gärtner, trenér Hodonína: Začátek zápasu nám vyšel tak jak jsme si představovali, vycházeli jsme z pevné obrany a z té přecházeli do rychlých protiútoků. V nějaké desáté minutě, místo toho abychom využili přesilovou hru, tak jsme gól dostali a tím jsme posadili soupeře na koně a pak už to byla přetahovaná, kdy jsme hráli netrpělivě v útoku, kde jsme vydrželi deset sekund a z toho vycházela nepřipravená střelba a naopak soupeř začal chodit do rychlých protiútoků. V poločase jsme museli trochu promluvit k hráčkám, udělat pár změn v sestavě. Dneska to byl vyrovnaný zápas a rozhodovaly technické chyby a neproměněné šance, tím jsme ten zápas prohráli.

Vladislav Jordák, trenér Písku: Jsme spokojeni za dva body, ale když vezmu, jak se vyvíjel ten zápas, když vedete o sedm branek a najednou neproměníte pár šancí ze spojek, tak z toho musí být góly. Soupeři v poslední desetiminutovce dobře zachytala gólmanka a ten rozdíl v gólech měl být větší. Pokud deset minut před koncem vedete o sedm branek, tak je trestuhodné, že jsme ten zápas dovedly do takového konce. Ale jsem rád za vítězství, že holky ten zápas dovedly do vítězného konce.