V poslední kole MOL ligy se rozhodovalo o dvou zbývajících místech v play-off. Naše házenkářky měly dva pokusy zajistit si postup mezi nejlepší čtyřku. K rozhodujícímu utkání přijela do Písku Olomouc, která k jistotě play-off potřebovala u Otavy zvítězit, tomu odpovídal i nástup Hanaček do utkání, kdy po pěti minutách vedly 4:1. Domácích házenkářkám se podařil návrat do utkání v polovině prvního poločasu, kdy vyrovnala svou jedinou brankou v utkání Tereza Pokorná. O tři minuty později šly Sokolky do vedení a ve 24. minutě vedly 10:8, na což reagoval hostující trenér oddechovým časem, který se vyplatil a Olomouc si do konce poločasu vzala vedení zpět, 11:10.

Píseckým házenkářkám už po několikáté v této sezóně nevyšel vstup do druhého poločasu, během prvních čtyř minut třikrát inkasovaly a nedokázaly se prosadit ani jednou, čímž dovolily Olomouci vytvořit si čtyřbrankový náskok. V šesté minutě druhé půle ještě snížila Jana Chlupová na rozdíl dvou branek 12:14, ale na dalších šest branek hostí dokázala odpovědět pouze Kubišová jednou trefou, a tak byl stav třináct minut před koncem 13:20 z pohledu domácích. Od 24. minuty první půle do 12. minuté druhé půle se domácí hráčky prosadily pouze třikrát za dvacet minut hry. Házenkářky Zory už si sedmibrankové vedení pohlídaly až do konce utkání a mohly tak na konci slavit postup mezi nejlepší čtyřku. V zároveň hraném utkání v Chorzowě se z vítězství radovala Plzeň, která tak odsunula naše děvčata na páté místo, bod mimo play-off a do skupiny o udržení, play-out, která nebude z pohledu píseckého diváka příliš atraktivní, protože na osmou barážovou pozici máme náskok čtrnácti bodů, zatímco ve hře je bodů pouze dvanáct. Nadstavba začíná poslední dubnový víkend.

Sokol Písek - DHK Zora Olomouc 20:27 (10:11)

Sestava a branky Písku: Bezpalcová, Preslová, Kržová - Kubišová 9/2, B. Velková, Pokorná 1, A. Velková, Merglová, E. Svobodová 3, Bicanová, Stellnerová 3, Chlupová 3, Součková, Pešková 1

Vyloučení: 4 - 6, karty: 1 - 2, 7m: 3/2 - 4/4