MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Zápas o lednovou neporazitelnost nezačaly Sokolky úplně nejlépe, domácí nezvládly vstup do utkání a během chvíle se slovenský soupeř dostal do vedení 4:0. Domácím trvalo dvacet minut, než dokázaly vyrovnat a dostat se do vedení, velké problémy jim přitom dělala hostující brankářka. Vstup do druhé půle byl z písecké strany o něco lepší, svěřenkyně trenérky Keclíkové si držely čtyřbrankové vedení, které navýšily až na šest branek a vypadalo to, že o zápase je rozhodnuto, jenže sedm minut před koncem se Sporta, díky domácím nepřesnostem, přiblížila domácím na dvě branky a v Obloukovce to vypadalo na drama, navíc když byla vyloučena domácí hráčka. Paradoxně vyloučení prospělo domácím házenkářkám, které během početní nevýhody vstřelily svým soupeřkám tři branky a definitivně zlomily odpor hostujícího týmu. Písek tak potvrdil roli favorita i bez své nejlepší střelkyně a dál se drží pozic bojujících o play-off.

Sokol Písek – HC Sporta Hlohovec 33:25 (17:13)

Nejvíce branek: Kubišová 10/4, Benešová 6, Velková A. 4 – Skaličanová 6, Kisová a Tulipánová 4. Rozhodčí: Špunar, Šlezingr. Sedmimetrové hody: 7/7 – 4/3. Vyloučení: 2:2. Diváků: 173.

Katarina Mocinecová, trenérka Hlohovců: V první řadě gratulujeme domácím k vítězství. Trochu mě mrzí ten výsledek, protože skóre nevystihuje průběh utkání, těší mě, že jsme dokázali utkání zdramatizovat a dostat se na dva góly, co mě mrzí jsou naše technické chyby, pokud takto budeme hrát, nemůžeme uspět, pracujeme na tom, ale zatím nám to nejde. Musím vyzdvihnout naše křídla a brankářku, obrana byla taka dobrá, ale místy to nebylo ono a co se týká spojek, tam se nejvíc trápíme, pokud nám zahraje jen jedna, nemůžeme vyhrát. Soupeř měl na rozdíl od nás jednu rozdílovou hráčku, které dnes rozhodla zápas.

Kateřina Keclíková, trenérka Písku: My jsme měli naprosto strašidelný vstup do zápasu, naštěstí se holky probraly a začaly hrát víc uvolněně, podařilo se nám to vedení hostí stáhnout a do poločasu i vybojovat vedení o čtyři branky, což vypadlo na slibný výsledek, ve druhém poločase jsme se zase dostali pod tlak, nevynucenými chybami, špatné střely, obecně si myslím, že jsme měli strašně nevyužitých šancí, ale jsem ráda, že holky to zvládly a jsem ráda, že hráčky, které dostaly prostor a tak často nehrají můžou o to svoje místo zabojovat.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4