MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Andrea Königová už pátou sezónu obléká písecký dres a letos se vinou zranění kolene dostala na palubovku až na konci října, kdy začala nastupovat pro sebe netradičně na postu spojky.

Poslední zápas jste odehráli v rámci Českého poháru proti Slávii, proti které jste se opět herně trápili, čím si vysvětluješ, že zrovna proti Slávii, proti týmu, ve kterém spousta z vás působila, se vám dlouhodobě nedaří?

V posledním zápase jsme opět zaváhaly na začátku, kde jsme neproměnily několik vyložených šancí, což vedlo k výsledku 6:1, který jsme pak nebyly schopny dotáhnout. Co se týče působení mnoha z nás ve Slávii, tak si myslím, že je to zrovna pro tyto hráčky velice nepříjemné a není to zrovna zápas, na který bychom se všechny těšily.

V neděli přivítáte Hodonín, nováčka soutěže, v jehož týmu ale působí několik zkušených hráček, takže rozhodně nepůjde o lehké utkání, jak udržet dva body doma?

Zápas s Hodonínem určitě nebude lehký a my k němu musíme přistoupit zodpovědně a koncentrovaně, vyvarovat se technických chyb a začít hned od začátku proměňovat šance. Důležitá bude taky podpora domácích fanoušků a týmový duch.

Ty osobně se v posledních zápasech objevuješ na pozici spojky, kde se ti poměrně střelecky daří, zatímco v minulosti si hrála na křídle. Co trenéra ke změně vedlo? A jak se ti na nové pozici líbí?

V říjnu se nám zranilo několik hráček a pan trenér neměl moc na výběr, než mě zkusit na spojce. První zápas na spojce s Porubou bych nazvala spíše začátečnickým štěstím, protože to samé jsem v poháru se Slávií rozhodně nepředvedla a v půlce zápasu se přesunula opět na křídlo. Nicméně, hra na spojce mě baví více, protože je pestřejší a více se zapojím do hry, než kdy jsme na křídle odkázaná na hru ostatních.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4