MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Na Interligové soupisce se v posledních dvou zápasech objevilo nové jméno, Adéla Velková, sedmnáctiletá odchovankyně SK Žeravice sbírá své první interligové minuty a branky v píseckém dresu

O víkendu si odehrála své druhé interligové utkání, jinak nastupuješ za písecký starší dorost, ale písecká odchovankyně nejsi, tak jaká byla tvoje cesta do Písku a odkud házenkářsky pocházíš?

Od svých šesti jsem hrála házenou za SK Žeravice, kde mě naučili základy házené, které se snažím postupně rozvíjet. O prázdninách před dvěma lety jsme se přestěhovali s rodinou do vesnice nedaleko Písku. A tím pádem jsem společně se ségrou začala hrát házenou tady za Sokol Písek. Upřímně jsem se přestupu do Písku bála, protože jsem byla v Žeravicích od malička a měli jsme tam úžasný kolektiv a trenéry.

Jak už jsem zmínil, máš za sebou první dvě interligová utkání, první bylo v Bánovcích, jaká byla tvoje cesta do Interligového týmu, kdy ses o nominaci k interligovému zápasudozvěděla?

Od začátku sezony jsme s holkama z týmu dostaly možnost, chodit na tréninky s interligou. A této možnosti jsem využila, protože mi to přišlo jako dobrá příležitost a možnost jak nasbírat hráčské zkušenosti. Mou první „nominaci“ jsem vůbec nečekala. Jako každý čtvrtek jsem přišla na trénink a holky mi řekly, že se mnou chce mluvit Verča (vedoucí družstva žen), které mi dala dres a řekla, že za ně v sobotu hraju.

První utkání a první gól, druhé utkání, hned proti Mostu a dvě branky, bude střelecké konto dál stoupat úměrně zápasům? Jak se na hřišti cítíš? Musí to být strašný skok z ligy starších dorostenek do Interligy.

Pevně věřím tomu, že ano, ale všechno záleží na tom, kolik budu dostávat prostoru na hřišti a jak se mi bude dařit. Ale upřímně si nedovedu představit, že bych ve svém desátém utkání, byla schopná dát deset branek :). Na hřišti se cítím celkem dobře. Hlavně díky holkám, které mě podporují. Myslím, že pro mě je mnohem horší doba před zápasem a na lavičce. Každý kdo mě zná, moc dobře ví, že jsem neuvěřitelně nervozní před každým zápasem a to nejen v interlize. Myslím, že hlavními rozdíly mezi dorosteneckou a interligovou házenou je tvrdost v obraně a rychlost celé hry.

V Písku vyrostla spousta skvělých házenkářek, které hrají ty nejvyšší soutěže v Evropě, máš nějaký svůj házenkářský cíl a idol?

Donedávna byl můj cíl si někdy v budoucnu zahrát interligu. Teď chci hlavně získávat zkušenosti a co nejvíc pomáhat holkám v zápase. Samozřejmě bych si někdy chtěla zkusit zahrát v zahraničí. Mým velkým vzorem je Iveta Luzumová a ze zahraničních hvězd Cristina Neagu nebo Anja Andersen.

Když se vrátíme k Interlize, v sobotu tebe a celý tým čeká další důležitý zápas, ve Zlíně, který je sousedem v tabulce, takže s jakým cílem do Zlína jedete?

Jedeme samozřejmě s cílem vyhrát a předvést co nejlepší výkon, za který se nebudeme muset stydět.

Autor fotografie: Václav Kozma - Písecké postřehy

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4