Play-off 2023/2024 - 1. semifinále
Datum so, 27. dub. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- DHK Baník Most
Most

Play-off 2023/2024 - 2. semifinále
Datum so, 04. kvě. 2024 Beginn 18:00
DHK Baník Most
Most
-:- Sokol Písek
Písek

V sobotu vás čeká poslední výlet na Slovensko, do Třenčína, který jste sice doma porazili, ale v sobotu to bude Trenčín, který bude mít výhodu domácího prostředí, navíc se do týmu vrátila reprezentantka Rajnohová, takže jaký výkon musí tým předvéct aby přivezl domů dva body?

V.Š.: V první řadě se musíme vyvarovat tvoření technických chyb, protože tím se ve většině vyrovnaných zápasů porážíme sami a rozhoduje to zápas, také musejí naše krajní spojky vyvinout větší aktivitu jak střeleckou, tak k případnému uvolnění křídla, protože naše křídla nejsou tak využívaná jako v ostatních týmech a to si myslím, že je škoda, protože i z toho se dají dát góly a na ty se házená hraje. Určitě musíme být aktivnější celkově v útoku a vyvíjet tlak k rozhýbání obrany a tvoření si tak gólových šancí. V tomto případě je velmi důležitý pohyb bez míče a navázat na sebe obránce. A to hlavní v čem bude náš sobotní zápas rozhodovat je obrana. Pokud nebudeme schopné ubránit, můžeme dát gólů kolik chceme, ale zápas tím nevyhrajeme. Musíme pomoct brankařkám a odmakat to na 100% hlavně vzadu. Ten gól už tam nějak dotlačíme.

V.J.: Je jedno, kdo přišel nebo se vrátil do teamu Trenčína, zápasy nehrajete proti jednomu hráči nebo hráčce. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas z jednoho prostého důvodu. Vzhledem k postavení v tabulce už budou obě družstva brát zápas jako přípravu do play out, a proto mohou hrát bez stresu, pak už rozhodne jen chuť kdo bude chtít zažít pocit vítězství.

V posledních zápasech měl tým podle tvých slov v prvním poločase malé nasazení, jak se dá tenhle problém vyřešit nebo mu předcházet? Protože ztatit v prvním poločase znamená dotahovat ve druhém poločase a to už se vám několikrát letos nepodařilo.

V.Š.: Neříkám, že v každém zápase byl první poločas ten horší, ale bylo jich dost. Myslím si, že někdy to bylo podceněním soupeře, někde naopak jsme měly v hlavách, že soupeř je silnější a šli jsme to "nějak odehrát", ikdyž jsme se určitě chtěli rvát o každý gól, tohle nás ovlivnilo. Ztrácet v prvním poločase už je problém, protože ve druhém se dotahuje špatně. Jde tedy i o rozdíl branek, ale 30 minut je dlouhá doba a v házene třeba rozdíl pěti branek není zdaleka nic a zápas se dá úplně otočit. Každopádně v sobotu to musíme být my, kdo bude udávat tempo v celém zápase. V sobotním zápase bude Trenčín určitě ve výhodě, ale my tam jedeme pro 2 body a věřím tomu, že si je odvezeme. Nesmíme to v žádném případě podcenit a přijet tam jako suveréni, protože tam bude rozhodovat kdo chce víc a kdo tam nechá duši :) Především musíme do zápasu jít od začátku s maximální koncetrovaností a soustředěností, protože to je to, co nám většinou chybí.

V.J.: To je moje chyba. Řekl jsem holkám, že se zápasy rozhodují ve druhém poločase v posledních 10 minutách, ale už jsem jim zapomněl říct, že ten zápas musí být vyrovnaný.Takže jednoznačně chyba trenéra.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 22 41
2 HC DAC Dunajská Streda 22 37
3 DHK Baník Most 22 32
4 Házená Kynžvart 22 29
5 DHC Slavia Praha 22 28
6 Sokol Písek 22 24
7 DHK Zora Olomouc 22 21
8 HK Slovan Duslo Šaľa 22 19
9 DHC Plzeň 22 15
10 Handball Club Zlín 22 8
11 DHC Sokol Poruba 22 6
12 HK Hodonín 22 4