MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Vraťme se k nedělnímu utkání ve Zlíně a shrň nám prosím ve zkratce jeho průběh.

V.M.: Do zápasu jsme myslím vstoupili velmi dobře. Bohužel jsme začali kupit technické chyby a soupeř toho samozřejmě využil. Bohužel ani náš lepší výkon v druhém poločase na Zlín nestačil.

V.J.: Holky začaly moc dobře. Věděly, že doma se Zlínem odehrály velice dobrý první poločas a když se jim povede vstup do zápasu tak mohou odehrát solidní výsledek. Zlín nám odskočil při jeho přesilových hrách a my jsme napomohli k poločasovému osmi brankovému manku zbytečnými technickými chybami. V poločase jsme si společně řekli, že je pořád o co hrát. Holky zvedly hlavu a stáhly skre na rozdíl 3 branek a v této pasáži jsme byly prostě lepší. Nebýt dalších vyloučení klidně holky mohly bojovat o body.

Dá se o zápase ve Zlíně říct, že jste navázali na výkon z utkání s Michalovcemi? Přeci jen se žádný střelecký "výpadek" nedostavil".

V.M.: Střelecký výpadek se opravdu nekonal, za což jsme rády a myslím, že zápas ve Zlíně patřil k našim lepším, v podobných výkonech bychom samozřejmě rády pokračovali.

V.J.:  Určitě ano, už jenom ten zmiňovaný fakt ósmi brankového rozdílu a následná chuť nevzdat zápas i za tohoto stavu je opravdu super.

V sobotním utkání proti Bratislavě budete favorité a určitě všichni doufají v zisk dvou bodů, jaká k nim podle tebe vede cesta? Nehrozí u týmu nějaké podcenění soupeře?

V.M.: I když jsme v zápase v Bratislavě vyhráli, nebylo to jednoduché vítězství. Proto i přes roli favorita neočekáváme snadné utkání a nechceme zápas podcenit. Dva body ze sobotního utkání jsou pro nás velmi důležité.

V.J.: Chceme se prezentovat minimálně stejným výkonem jako v posledních dvou utkáních. Dobrá obrana a odvaha v útoku, ale cesta ke dvou bodů, vede hlavně přes teamovou spolupráci a nasazení, protože  žádná z holek nedokáže vyhrát sama. O podcenění tu nemůže být ani řeč, důvod je prostý, v Bratislavě jsme vyhrály po boji do posledních minut.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4