MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

V písecké Obloukové hale se v sokolském derby utkaly házenkářky Písku s týmem Poruby. Úvod utkání byl z bou stran plný nepřesností a technických chyb, první branka v utkání padla až ve 3. a postarala se o ní hostující Eva Minarčíková. Domácí diváci si na branku svého týmu musely počkat až do 7. minuty, kdy se ze sedmimetrového hodu trefila Nicola Palasová, v té době už ale vedly hosté 5:1. Písecké hráčky měly celý první poločas v útoku velký problém s překonáváním porubské obrany i brankářky Dolákové, která v prvním poločase lovila míč ze sítě pouze šestkrát. Ve druhém poločase si hostující hráčky hlídaly svůj bezpečný náskok a nedovolily domácím přiblížit se na rozdíl méně než devíti branek. V posledních pěti minutách házenkářky Poruby svůj náskok ještě navýšily na rozdíl dvanácti branek a odváží si z Písku dva body za vítězství 29:17.

Sokol Písek – DHC Sokol Poruba 17:29 (6:14)

Nejlepší střelkyně: Součková 6, Palasová a Šelaisová po 3 – Minarčíková 6, Kostelná, Tomašechová po 3

Vyloučení: 2 – 2, karty: 3 – 1, sedmimetrové hody: 3/2 – 5/5, rozhodčí: Opava, Válek, diváci: 100

Peter Olšavský: Jsem rád že se nám zápas z velké části vydařil, tak jak jsme chtěli, plnili jsme to co jsme si řekli. Samozřejmě že tam byly chyby, asi nejvíc mě mrzí že jsme dostali v přesilovce dvě branky, ve druhém poločase jsme měli asi od sedmé minuty chluché místo, kde jsme se nedokázali koncetrovat na hru a nevěděli jsme si rady v některých okamžicích, ale zvládli jsme to. Jsem rád že se nám nikdo nezranil, čeká nás mnoho těžkých utkání, čeká nás Český pohár, čeká na Challenge Cup a jsem rád že jsme si dnes s chutí zahráli.

Vladislav Jordák: Zaprvé, musím pogratulovat soupěři k vítězství, jak už jsem v týdnu říkal do novin, Poruba se mi herně líbí. Osobně jsem čekal, že to utkání z naší strany bude horší, nakonec jsme prohráli o dvanáct branek, což se na první pohled může zdát jako strašný výsledek, ale když srovnáte naší momentální výkonost a výkonost Poruby, tak ten výsledek pro nás není špatný. U Poruby je vidět ta dymamičnost, trénují šestkrát týdně a tam je to nejvíc znát a naše holky hrály to co je aktuálně v našich silách. Mrzí mě, že jsme na začátku nepromněnili několik vyložených šancí, to si myslím že je velmi důležitý aspekt utkání plus jsme měli v prvním poločase velmi malou úspěšnost střelby. Pro mě osobně byla Poruba zatím nejlepším týmem, se kterým jsme tento rok hráli.

Foto: Deník/Petr Brůha

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4