Play-off 2023/2024 - 1. semifinále
Datum so, 27. dub. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- DHK Baník Most
Most

Play-off 2023/2024 - 2. semifinále
Datum so, 04. kvě. 2024 Beginn 18:00
DHK Baník Most
Most
-:- Sokol Písek
Písek

Trenér Jordák: Máte za sebou utkání s Trenčínem, které jste vyhráli, ale určitě to nebylo tak lehké utkání jak si před zápasem někteří mysleli, že?

Když hrajete na chvostu tabulky tak si nikdo nemůže myslet, že nějáký zápas pro nás bude lehký a s tím taky kočky do zápasu šly. Věděly, že když nebudou od začátku makat na plno může nás klidně potkat podobný zápas jako ve Veselí. I přes výpadek v posledních 15 minutách měly výsledek celý zápas pod kontrolou a to je velké pozitivum.

V rozhodující chvíli, kdy se Trenčín dostával do tlaku jsi to "vzala na sebe" Nicola Palasová, která už je dneska jednou z nejzkušenejších hráček, je to to, co od ní tým a ty očekáváte, že v rozhodující chvíli se nebude bát a rozhodne zápas?

Najkí podává tuto sezonu velice vyrovnané výkony v každém zápase a to je to co očekávám nejen od Najkí, ale i od ostatních hráček. Potom je naprosto jedno kdo bude zápasy rozhodovat.

Čeká vás druhý slovenský výlet, tentokrát do Partizánského, které má hodně podobný tým jako Veselí, jako my a doma je silné, jaké jsou podle tebe šance na vítězství a s jakou taktikou na Slovensko pojedete?

Šance je vždycky. Důležité je se vyvarovat nevynucaných technických chyb a aleminovat rychlý útok, který Partizánské praktikuje díky kvalitní obraně.

Nicola Palasová: Máte za sebou utkání s Trenčínem, které jste vyhráli, ale určitě to nebylo tak lehké utkání jak si před zápasem někteří mysleli, že?

Věřily jsme a hlavně jsme chtěly vyhrát (v tom jsme měly převahu) a to se nám také podařilo. Prvních pár minut nám trvalo než jsme se do zápasu dostaly. Teprve ve 3. minutě jsme daly 1.branku. Pro nás byl hlavní cíl vycházet z obrany což si myslím, že se nám po většinu zápasu dařilo. Z toho plynuly i přechody do rychlých útoků, které jsme proměnily a tím navyšovaly náš náskok od soupeře. V postupném útoku jsme úspěšně proměňovaly gólové šance a dařilo se nám tak vyvarovat zbytečnýcm technickým chybám.

V rozhodující chvíli, kdy se Trenčín dostával do tlaku jsi to "vzala na sebe" a dvěma nebo třem brankami si defacto rozhodla utkání. Můžeme se těšit i do budoucna, že takto rozhodneš utkání?

V utkání s Trenčínem jsem byla ve velké pohodě co se týše psychiky. Dřívě jsem s psychikou v zápasech měla velké problémy, od toho se odrážely i mé výkony. Od začátku letošní sezóny musím říct, že jsem v naprosté pohodě, jedou z příčin je i podpora od našeho pana trenéra. Pokud budu po psychické a samozřejmě i zdravotní stránce v pohodě, rozhodně ze sebe vydám to nejlepší abych tak pomohla celému týmu. :)

Čeká vás druhý slovenský výlet, tentokrát do Partizánského, které má hodně podobný tým jako Veselí, jako my a doma je silné, jaké jsou podle tebe šance na vítězství a s jakou taktikou na Slovensko pojedete?

Určitě, Partizánské jsou doma silnými soupeři. Především musíme opět vycházet z dobré a hlavně trvdé obrany. Dále si musíme dávat pozor a "pohlídat si" dvě tři hráčky, které jsou tahounkami jejich týmu. Pokud tyto úkoly splníme, potom věřím, že na Slovensku můžeme uhrát slušný výsledek.

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 22 41
2 HC DAC Dunajská Streda 22 37
3 DHK Baník Most 22 32
4 Házená Kynžvart 22 29
5 DHC Slavia Praha 22 28
6 Sokol Písek 22 24
7 DHK Zora Olomouc 22 21
8 HK Slovan Duslo Šaľa 22 19
9 DHC Plzeň 22 15
10 Handball Club Zlín 22 8
11 DHC Sokol Poruba 22 6
12 HK Hodonín 22 4