MOL liga 2023/2024 - 22. kolo
Venue: Písek Datum so, 30. bře. 2024 Beginn 15:00
Sokol Písek
Písek
-:- Iuventa Michalovce
Michalovce

Družstvo MINI se zúčastnilo turnaje Pramínek Cup v Pardubicích, na kterém jsme chtěli dokázat, že jsme se zase někam od posledního turnaje v Tachově posunuli. Turnaje se zúčastnilo celkem 12 družstev z celé ČR, která byla rozdělena do dvou základních skupin. My jsme se utkali s družstvy Milevska, Kynžvartu B, Astry, Pardubic a Slavie. Vzhledem k velmi silnému obsazení naší skupiny a systému, kdy postupovaly do finálové části jen nejlepší tři družstva, nás nečekal jednoduchý úkol.

První zápas jsme hráli proti soupeřkám z Milevska, kdy jsme po celé utkání byli lepším družstvem a zcela po zásluze jsme zvítězili 8:3. Toto utkání nás nastartovalo k dalším dobrým výkonům, kdy jsme se mohli spolehnout na dobrou obranu, podporovanou slušným útokem.

V dalším utkání nás čekalo družstvo Kynžvartu B, které jsme porazili jasně 11:4. Prvním oříškem byl pro nás zápas s Astrou, se kterou jsme v v letošních utkáních prohráli vždy docela jasným rozdílem. Bylo potřeba si uvědomit, že pokud chceme uspět, musíme do toho dát vše. Holky předvedly velice dobrý, bojovný výkon a I přes porážku 4:6 si zasloužily pochvalu. Velká škoda velkého množství neproměněných šancí, kterých jsme možná měli vice jak Astra. Ale hlavně jsme si dokázali, že i s nimi můžeme hrát vyrovnané utkání a máme na to je i porazit.

Hned v dalším utkání nás čekal klíčový souboj o postup, s domácím družstvem. Navázali jsme na svoji dobrou obrannou hru, ale v útoku jsme nepředvedli dobrý výkon. Naštěstí I díky bojovnosti, která nás zdobila celý turnaj, jsme utkání zvládli a zvítězili 4:2. V posledním utkání ve skupině nás čekala Slavia, se kterou jsme vždy v této sezóně také tahali za delší konec. I v tomto utkání, stejně jako s Astrou holky předvedly jeden z nejlepších výkonů a hrály zcela vyrovnané utkání.  I kousek štěstíčka nám chyběl v závěru k lepšími výsledku, v podobě remízy, ale opět si holky zasloužily pochvalu. Cíl jsme ovšem splnili a postoupili jsme do finálové části ze třetího místa společně s Astrou a Slávií. Bohužel se výsledky přenášely, takže jsme do další faze šli bez bodu. Z další skupiny postoupilo z prvního místa družstvo Invančic, následované družstvem Hájů a Kobylis. Věděli jsme, že pokud chceme mít nedaili, budeme muset nejspíše porazit všechny tři naše nedělní soupeře. Vstup do finálové části, kdy jsme narazili v prvním nedělním utkání na Háje jsme zvládli na jedničku. Soustředěným a dobrým výkonem jak v obraně, tak v útoku jsme soupeřky k téměř ničemu nepustili a zvítězili jsme 7:3. V utkání s Ivančicemi, kdy jsme museli zvítězit, aby jsme měli šanci bojovat o třetí místo, jsme bohužel předvedli asi nejhorší utkání na turnaji. Díky velmi špatné a nesoustředěné obraně, jsme celý zápas tahali za kratší konec a když jsme asi 4 minuty před koncem prohrávali 4:1, zdálo se být rozhodnuto. Holky si uvědomily, že už není co ztratit a díky získanému míči v obraně a následné brance, se holky rozhodly pokusit o nemožné. Najednou výborně bránily bylo jich všude plné hřiště a obrovskou bojovností a proměňováním šancí dokázaly za čtyři minuty sérií čtyř branek utkání otočit na 5:4 v náš prospěch. Za toto si holky zasloužily obrovskou pochvalu a uznání I od ostatních družstev. Bylo ale nutné si říct, co bylo špatně a pokud holky chtěly v závěrečném utkání ve vzájemném souboji o třetí místo proti Kobylisím zvítězit, museli si vrátit zejména ke své dobré obraně. I když jsme veděli, že ke třetímu místu nám stačí remíza, holkám jsme to neřekli a chtěli jsme se s turnajem rozloučit vítězstvím. Soupeř po celý turnaj praktikoval osobní obranu v celém utkání, což někomu dělalo velké problémy. Do utkání jsme vstoupili velice dobře, obrana fungovala a vytvářeli jsme si šance, které jsme bohužel neproměnili. Holky postupem času trochu znervózněly a když jsme včas nepřistoupili na střílející spojky soupeřek, tak jsme rázem prohrávali 0:2 a 2:4. Pak se opět dokázaly holky nastartovat, začaly se pohybovat a díky tomu se prosazovat jedna na jednu. To vše znamenalo další obrat na turnaji a dokázali jsme otočit za posledních 5 minut celé utkání na konečných 5:4 a vybojovat tak zcela zasloužené a krásné třetí místo.

Na celém turnaji nás zdobila výrazně zlepšená obrana a až na většinu zápasu s Ivančicemi, jsme se na ni mohli spolehnout, společně s dobrými výkony brankářky.

Nejlepší hráčkou našeho družstva byla zvolena Denisa Hejlová.

Oproti Tachovu došlo také ke zlepšení hry spojek a celkově k týmovému výkonu. Na tomto turnaji jsme převáděli nejlepší výkony v této sezóně, na které budeme chtít navázat na příštím turnaji, který nás čeká v prosinci ve Veselí nad Moravou.

Všichni jsme si turnaj užili, včetně rodičů ,kteří nám na turnaji pomohli s dopravou a po celý turnaj nás podporovali, za což jim patří velký dík.

Sestava a branky: Masáčková – Černá 17, Hejlová 13, Končelíková 7, Stehlíková 4, Mžíková 4, Ďurišová 3, Hančurová 2, Kroupová, Kovářová, Měchurová, Leskovcová, Preisová, Růžičková. 

# Tým Z B
1 Iuventa Michalovce 20 37
2 HC DAC Dunajská Streda 21 35
3 DHK Baník Most 21 32
4 Házená Kynžvart 20 27
5 DHC Slavia Praha 21 26
6 Sokol Písek 21 24
7 DHK Zora Olomouc 21 19
8 HK Slovan Duslo Šaľa 21 17
9 DHC Plzeň 21 15
10 Handball Club Zlín 21 8
11 DHC Sokol Poruba 21 6
12 HK Hodonín 21 4